Let’s pretend. The role of play in psychotherapeutic change.

Casusbespreking met Liselotte Grünbaum

Naar goede gewoonte organiseert RINO Vlaanderen daags na de jaarlijkse VVPT-studiedag een casusbespreking in kleine groep met de key-note spreker van die dag. Deze keer is spel het centrale thema van de tweedaagse. Liselotte Grünbaum zal op vrijdag 9 juni haar visie op het werken met dit specifieke communicatiekanaal uiteenzetten.

Op zaterdag 10 juni neemt ze de deelnemers mee in haar reflecties bij een speltherapeutische casus die wordt ingebracht door psychodynamisch therapeute An Molenberghs.

Ter introductie licht Grünbaum de theorie van David Malan toe met een verwijzing naar zijn psychodynamische driehoek van weerstand, angst en onbewuste gevoelens, behoeften, impulsen en lichaamssensaties.

Verder zal ze ingaan op de drie verschillende invalshoeken die een supervisor bij de psychotherapie-supervisie kan hanteren: de persoonlijkheid en problematiek van de cliënt, de tegenoverdrachtelijke gevoelens van de therapeut en de fluctuaties in de emotionele relatie tussen cliënt en therapeut. Vooral over deze laatste invalshoek zal Liselotte Grünbaum de deelnemers laten reflecteren om van daaruit beter te begrijpen wat er tussen cliënt en therapeut gebeurt.


Het programma ziet er als volgt uit:

  • 9u30-9u45: Welkom - introductie
  • 9u45-10u45: Casuspresentatie
  • 10u45-11u00: Pauze
  • 11u00-12u00: Reflecties van de groep


We kijken uit naar een boeiende interactieve bespreking in groep en hopen jullie te mogen verwelkomen!


Liselotte Grünbaum (MSc Psychology Aut., PhD) werkt in een privé-praktijk in Kopenhagen, is opleider en supervisor van de opleiding tot psychoanalytisch kinder- en jeugdpsychotherapeut van de Danish Psychological Association en sinds 2017 is ze verbonden aan de Faculty of Social Sciences van Aalborg University in Denemarken. Ze heeft talrijke Engelstalige en Deense publicaties in het domein van kinder- en jeugdpsychotherapie op haar naam.

An Molenberghs is psychologe en psychodynamisch kinderpsychotherapeute, werkzaam in het latentieteam VAGGA in Antwerpen.

Kostprijs: 60/80

Jeugdherberg De Blauwput; Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven

Data

  • 10 juni 2023 09:30 - 12:00